Praktisk information om kursen

Terminstiderna
Kursens terminstider är följande:
HT2017: 2018-08-27 – 2018-12-28
VT2018: 2019-01-02 – 2019-06-04

Personbevis för studier

Folkhögskolan behöver ett personbevis från alla deltagare, senast 24 september. Du beställer, laddar ner eller skriver ut ett personbevis för studier via skatteverkets hemsida.
Skicka det sedan med post eller email:
Postadress: Att: Felicia Trellid, Glokala Folkhögskolan, Box 8147, 200 41 Malmö
Email: Felicia Trellid, felicia [at] glokala.se

CSN/studiemedel
Du kan redan innan kursens start göra en ansökan om CSN till kursen (se terminstider ovan) När kursen har startat behöver du själv lämna en studieförsäkran till CSN. Har du några frågor om CSN/studiemedel får du gärna ta kontakt med Felicia som arbetar med dessa frågor på Glokala folkhögskolan. Felicia Trellid, felicia [at] glokala.se, 040-642 47 29, 0765-42 47 29.

Dina rättigheter som studerande
Mer generell information om att studera på Glokala folkhögskolan och dina rättigheter som deltagare finns även på glokala.se under Studerandeinfo. Där hittar du kontakt till vår kurator, och de policydokument som styr hela folkhögskolans verksamhet.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter som deltagare i kursen: Information till deltagare i distanskurser angående Dataskyddsförordningen →
Vi skickar även denna information per e-post i början och i slutet av kursen.

Studieteknik och personlig arbetsmiljö
Att läsa en distanskurs ger möjlighet att själv planera när och hur du studerar. Den stora självständigheten kan samtidigt vara en utmaning. Hur hittar en studiero och fokus? Vad är viktigt att tänka på när en sitter långa stunder framför en skärm? Vi har sammanställt några tips, läs vidare →