Christian T

Forumsvar skapade

Visar 3 svarstrådar
  • Författare
    Inlägg
    • #471

      Christian T
      Deltagare

      Jag har haft många ideer till hur samhället kan bli bättre. Men eftersom att flera ideer troligast tar mer tid så har jag valt att berätta vad jag har gjort främst för att må bättre men också för att det är något som är bra.

      Vad jag har gjort är att först vara med på språkcafeer och sen efter att jag fått höra att det går att starta studiecirklar där jag får lön så har jag pratat med folk som vill studera svenska språket och vi startade cirkeln idag.

      Jag har inte mått så hundraprocentigt men att umgås har känts som att det har hjälpt gentemot enstöringsproblem.

      Vad som kan uppfattas som samhällsfrämjande är att erbjuda språkträning.

    • #379

      Christian T
      Deltagare

      Hej

      Håller med att kapitalism är något som stör miljön.

      Också att det är nog flera faktorer som påverkar.

      Typ att det är sådan hets att skaffa pengar att man inte orkar hålla på med miljö.

      Apropå att få till positiv ändring så är det nog ett pedagogiskt problem att inte fresta med extra månadslön och att prata ansvar och långsiktighet och att media som vill ha kvar kapitalism som den ser ut nu kan konkurreras med medborgarjournalistik som hävdar viktigare och trevligare strukturer. Medborgarjournalism behöver nog struktur typ efter ämne.

      • Det här svaret redigerades för 6 år, 3 månader sedan av Christian T.
    • #367

      Christian T
      Deltagare

      Apropå att klimatavtalet inte var så stort steg och egentligen ett steg åt fel håll jämfört med de positiva nivåer som mätts från före industri ( har för mig att det är 280 och att det kan nås med att man lagrar kol från kolmilor ) så är det åtminstonde något.

      Jag är för demokrati och att folk kan göra positiva gärningar utan att vänta på politiker.

      Demokratiskt att politiker inte lyssnar så noga på vad folket vill men antagligen inte känner att de har något vettigt val gentemot kapitalistiska krafter.

      Och att man borde göra mer pedagogiska fakta så att inte de som sprider desinformation kan hävda tvärtom.

      Eftersom att t ex USA har sol så att det räcker till solkraftverk som kan ge energi som räcker till hela jordens energianvändning så är det bara att satsa på solkraftverk.

      Fossilindustrin och de som har ekonomiskt intresse från fossilenergi behöver få ekonomisk kompensation så att de som motarbetar miljövänlig energi inte har ekonomiskt intresse att göra det.

      Det är ekonomiskt billigare med solkraft och solkraft kan tävla ekonomiskt med allt fler konkurrenter och jag gissar att fossilindustrin skulle acceptera om de fick erbjudandet att få pengar för att låta folket förbjuda fossilenergianvändning för all framtid.

       

    • #171

      Christian T
      Deltagare

      Hej

      Jag heter Christian Toholjevic är 44  år bor i Köping och är ”singel”

      Jag har följt samhällsdebatten sedan åtminstone eu valet och har sett att det är något som inte stämmer att inte alla som jobbar med t ex politik vill att alla i samhället ska ha det drägligt och att det är odemokratiska krafter som styr. Kanske att man kan sammanfatta dessa krafter som ”kapitalistiska” eller ”orättfärdiga”. Kapitalistiska och vissa andra ord kan uppfattas som vänsterretorik och ( kommunism ) efter att man nästan bara kan höra kapitalistisk retorik i ”kapitalistisk” media ( cirka 95% bland all media i Sverige gissar jag ) .

      Samhället behöver att alla som kan är med och drar samhället i rätt riktning och att de goda krafterna håller agendan. Det är bra att fredligt och positivt verka mot sådant som rasism och även arbeta på flera varianter som att hindra orättfärdiga samhällssituationer eller att titta noga vad som kan öka rasism. Alltså att förstå och sen förebygga samhällsproblemen. Kanske att de orättfärdiga kan syssla med positiva saker som inte stör någon.

Visar 3 svarstrådar