Avslutning, utvärdering & framtid TACK!

TACK alla tankesmeder på kursen som jobbat er igenom så många teman, delat med er av en massa tankar och inte minst – agerat! Vi har lärt oss massor av att ta del av era reflektioner, kommentarer och frågeställningar. Och vi antar att ni också fått med er många insikter och kunskaper, genom att läsa litteraturen och interagera med andra deltagare på kursen. Det ni ägnat er åt är viktigt. Ur ett folkbildningsperspektiv är det ni gjort mycket betydelsefullt. Bildning skulle man också kunna säga, är demokratins och medborgarskapets viktiga redskap.

Vi hoppas att ni kommer att fortsätta tänka, diskutera och formulera er kring frågor som rör rättvisa, det politiska, det solidariska och annat som är av betydelse för organisering av vårt moderna samhälle. Eller varför inte säga omställning av samhället så att det passar människorna som bor där.

Att vara påläst, formulera tankar kring de ämnen som vi på tankesmedjan berört och dela dem med andra är att ta ett politiskt och demokratiskt ansvar. Genom att nu ta steget ut ur kursen och texterna, i riktning mot grupper, organisationer eller partier med nya kunskaper, insikter och inte minst visioner är att ta ansvar för förändring. Låt oss ses i framtiden i verksamheter och rörelser, låt oss ta ett gemensamt ansvar!

Uppgifter för avslutningsveckanGLOKALA_LOGO_GREEN2

-> fyll i den anonyma utvärderingen för kursen. Det är väldigt viktigt och värdefullt för oss att få input på hur du upplevt kursen så att vi kan utveckla och göra kursen bättre i framtiden.

-> svara på dessa frågor i ett inlägg på denna sida:
– Vilka erfarenheter tar du med dig från kursen?
– Hur tänker du om ditt fortsatta engagemang?

Låt världen ta del av dig!

Vi hoppas att ni har fått med er många användbara insikter, reflektioner och verktyg från kursen. Många är sätten att göra sin röst hörd och påverka sin omgivning. Ett av de mest kraftfulla verktygen bär vi alla med oss – förmågan att se och känna för andra. Amnestys video visar kraften i detta.

 

Stort varmt tack för detta år!
Anna & Emma (som jobbade under hösten -17)

3 thoughts on “Avslutning, utvärdering & framtid TACK!

  1. Eva Jullia

    En av de starkaste erfarenheterna jag tar med mig från kursen är hur häftigt det är att koncentrerat läsa in sig på ett ämne på ett sådant brett vis, genom olika röster och medier, som vi gjort under kursen. Jag har lärt mig mycket inom områden jag trodde jag kunde mycket redan och ännu mer inom andra områden. Jag tar också med mig inspiration från allt det engagemang vi har fått ta del av – hur många i samhället det ändå är som kämpar för att det ska bli bättre.

    Jag tänker fortsätta försöka fundera och jobba mot mer lokal gemenskap där jag bor, större odlingar och ett framtida kollektivt boende. Och mycket annat också, hoppas jag.

  2. Idun W

    Kursen har varit otroligt givande från mig som varit lite ”avskärmad” från omvärlden i och med föräldraledigheten. Under tidiga våren hände det mycket på det privata planet och jag halkade efter lite. Men har nu haft ork igen att tagit igen det jag missat.
    Jag tycker det har varit skönt att läsa likasinnade texter. Jag är oerhört intresserad och insatt i politiska frågor men tappat det sista året p.ga. familjelivet. Därför har det varit väldigt kul och lugnande att läsa inlägg skrivna av människor som resonerar liknande som mig. Då tänds hoppet i mig igen och jag känner inte att mina barn kommer växa upp och möta en helt hopplös framtid. För klyschigt nog så ger det mig hopp: det finns människor som är insatta, är ifrågasättande och är villiga att tänka längre än dit näsan räcker.

    Efter min föräldraledighet kommer jag att studera till lärarassistent för att på längre sikt också kunna arbeta med genus. Jag fick en fråga av en lärare på mina barns skola som undrade vad genusvetenskap är och varför det behövs, då svarade jag ”Hm, med tanke på din fråga har du redan också svarat på den.” 😉

  3. Ida L

    Jag har lärt mig otroligt mycket av att gå den här kursen. Det har varit värdefullt för mig att få fördjupa mig inom områden jag har varit nyfiken på, men inte så insatt i. Det har också varit lärorikt att få grotta ner mig i teman jag länge varit intresserad av och få nya perspektiv. Jag kommer ta med mig en större förståelse för omfattningen och komplexiteten av de utmaningar vi står inför. Jag har fått en vidgad approach till problemen och även en mer holistisk syn på lösningen. Det ger mig hopp. Att allt hänger ihop är förstås en utmaning men jag ser en stor fördel i att det är nödvändigt med en total samhällsomvändning. Att utbyta tankar och ta del av kurskamraternas åsikter och funderingar har breddat min syn på varje tema. Jag kommer definitivt sakna att vara en del av det sammanhang som tankesmedjan har erbjudit. Att diskutera med andra har hjälpt mig komma längre i mina resonemang, jag har också en starkare övertygelse om att vi kan åstadkomma mer tillsammans.

    Tankesmedjan har gett mig en boost i mitt tidigare stagnerade engagemang. Jag känner mig optimistisk och kommer fortsätta resan som är min egen omställning. Med tiden kan det förhoppningsvis inspirera andra i min närhet. Jag tror mycket på att en bra väg till förändring, är att vara den förändring jag vill se i världen. Men jag vill inte heller att det ska stanna vid mig, jag vill engagera mig för en förändring i staden där jag bor. Jag kommer fortsätta min aktivism i närområdet med olika metoder för att göra omgivningen vackrare och mer inspirerande. Jag kommer diskutera med mina medmänniskor så ofta jag kan och orkar. Jag vill sprida det hoppfyllda budskap jag känner, att en annan världsordning är möjlig och att den är nära.

    Tack för den här tiden <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.