Presentation av oss som deltar i kursen!

Hem Forum Kursforum Presentation av oss som deltar i kursen!

Visar 14 svarstrådar
  • Författare
    Inlägg
    • #114

      Emma I
      Keymaster

      Här presenterar vi som går i kursen oss för varandra. Ha gärna följande frågor som stöd i era presentationer:

      • Vem är du och vad har du gjort tidigare?
      • Varför har du valt att delta i Glokala Tankesmedjan?
      • Vad har du för förväntningar och förhoppningar?
      • Har du några speciell intresseområden, något du brinner för? Saker du vill fördjupa dig i under året eller projekt du vill genomför?

      Till den 3 september vill vi att du skriver något om dig själv och varför du deltar i kursen. Om du vill kan du använda presentationen du skrev när du tackade ja till kursen.

      Lägg din presentation som ett svar i denna tråd i forumet.

    • #138

      Bo H
      Deltagare

      Jag sitter på biblioteket och skriver. Lyckades inte klistra in som löpande text.
      Försöker skicka min presentation som en bifogad fil. Hoppas att det funkar.

      Vänliga hälsningar
      Bosse Håkansson

    • #140

      Eva Jullia
      Deltagare

      Jag är 37 år och blir alltid ganska konfys när jag ombeds berätta om mig själv. Jag bor med min katt i ett torp i det barrskogsbetäckta nordöstra hörnet av Skåne. Jag är utbildad gymnasielärare i engelska och biologi, men har den största delen av mitt yrkesverksamma liv jobbat inom administration, nu senast som nämndsekreterare på en kommun. Nu i höst går jag denna kursen parallellt med en annan folkhögskolekurs som heter ’Ett år i omställning’. Jag tycker bland myckat annat om science fiction, starka färger, höns och att odla morötter. Jag är bekymrad över hur lite jag kan om min omvärld, hur få åsikter jag har och hur sällan jag gör något som känns meningsfullt ur ett samhällsperspektiv.

      Jag brinner för en ökad medvetenhet; för att sluta ta saker för givet och börja ifrågasätta sätt att leva och tänka – hållbar utveckling på alla plan: det gäller såväl relationer som familj som bostad och arbete, jämlikhet och miljötänk. Jag brinner för att hitta gemenskaper över familjegränser och för att väcka entusiasmen för lokalsamhället; politiskt och socialt – för mig själv och för andra.

      Jag har stora förhoppningsar på kursen. Jag hoppas bli mer kompetent på att ha åsikter – på att intressera mig, våga ta ställning, formulera mig och omvärdera; efter behov. Jag hoppas också få modet att engagera mig aktivt i föreningsliv och samhällsdebatt.

    • #141

      Hanna F
      Deltagare

      Jag är en masterstudent på Child Culture Design (ett program på Hdk i Göteborg som berör design och kultur kring barn på olika sätt). Har precis påbörjat arbetet med mitt exjobb i design. Är samtidigt småbarnsförälder och försöker vara så närvarande jag kan.

      Brinner för nära föräldraskap, genusfrågor, att prylbanta/minimalism, färg och form, lek o lärande.

      Av kursen hoppas jag få nya perspektiv, utmaningar, inspiration, diskussion.

      Vi hörs!

      /Hanna

    • #157

      Martin H
      Deltagare

      Hej! Jag heter Martin, är född 1971, är gift med 2 vuxna barn – vi flyttade till Dalarna 2003. Jag är född och uppväxt i England, med svensk mor och engelsk pappa. Jag har läst svenska och tyska på universitet i Wales 1990-1994. Har sedan dess jobbat som lärare och olika kontorsjobb samtidigt som jag velat vara mycket med familjen. 23 år senare har jag tid och vilja att utforska och utveckla saker som alltid legat någonstans i huvudet på mig – det är därför jag går den här kursen! Dock samtidigt som jag jobbar heltid som lärare i svenska till nyanlända.

      Det jag brinner för är en politik som driver fram rättvisa och mänsklighet. En politik som sätter alla människors välmående i centrum – där det är självklart att människan är en del av planetens ekologiska system, som vi behöver leva i symbios med.

      Vi står inför nya utmaningar med den teknikrevolutionen som pågår och som kommer att dominera hela globen, men samtidigt kommer det finnas möjligheter av dessa tekniska framsteg som människor endast kunnat drömma om tidigare.

      Det är nu det blir en verklighet!

      Möjligheten finns att skapa ett samhälle som fungerar bra för alla oavsett ålder, kön och härkomst – vilket betyder ett samhälle som byggs på trivsel och gemenskap, snarare än ett samhälle som fokuserar på militär makt och pengar.

    • #158

      Anonym
      Inaktiv

      Micke – En Varmhjärtad sötnöt med ett sinne som är mer öppet än sesam och erfarenhet som kan mätas med Kenta.
      Smart som Sickan, pengar är inget problem för jag har inga.
      Efter att ha flyttat Sverige runt bor jag nu i Lund tillsammans med min jycke. Har läst media på gymnasiet och dokumentärfilm på Öland tidigare. När det gäller jobb har jag varit och fingrat i alla möjliga branscher och även haft egen firma inom plattsättning.

      Brinner för att skapa film och musik, speciellt dokumentärfilm.
      Att kunna ge fler synvinklar på saker och ting, öppna andras sinne genom att visa världar som dom vanligtvis inte skulle vistas i.

      Jag hoppas att kursen kommer ge lite hopp om mänskligheten

      Mvh
      Micke

    • #168

      Anna Angantyr
      Keymaster

      Hej allihop!

      Så himla spännande att läsa era presentationer och få en liten glimt av era liv och vad våra samtal under kursen kommer kunna röra sig om. Emma och jag har presenterat oss under fliken kursledare, men jag skriver några ord här också.

      Just nu i mitt liv så har jag mycket fokus på kroppen, ska påbörja en yogalärarutbildning under hösten, parallellt med att jobba på Glokala folkhögskolan, och ser mycket fram emot det. Gillar att springa, simma och att få kontakt med naturen, i det lilla här i Malmö. Barfotafötter på en gräsmatta, att cykla på grusstig längs med ribban, havet och ett snabbt kvällsdopp. Det är saker jag njuter av.

      Jag jobbar också på Glokala folkhögskolans allmänna kurs (där vuxna kan läsa in sin gymnasiekompetens på folkhögskola) med glokal inriktning. Vi satte igång terminen i mitten på augusti och det är en hektisk period med många nya deltagare.

      Hoppas jag får träffa många av er den 16-17 september!
      <3 Anna

    • #169

      Agnes S
      Deltagare

      Hej!
      Jag bor sedan ett år i Malmö, och trivs väldigt bra här. Jag har precis fått jobb på en tjejjour, och kommer sköta det administrativa arbetet där. Jag jobbar redan ideellt, och sitter i styrelsen i en annan tjejjour, så det är mycket sådant arbete just nu, men väldigt kul, eftersom det är något jag brinner för och som är viktigt för mig.

      Tidigare har jag jobbat i kundtjänst och med översättning och korrekturläsning. Jag har pluggat spanska och samhällsvetenskapliga ämnen. Det senaste året har jag inte haft energi att följa med i vad som händer i världen, och det ska därför bli kul att gå den här kursen, läsa om olika ämnen och få lite olika perspektiv. Jag hoppas att kursen kan bli en del av ett fortsatt feministiskt engagemang, eller att det kan ge mig inspiration till något mer/annat.

    • #171

      Christian T
      Deltagare

      Hej

      Jag heter Christian Toholjevic är 44  år bor i Köping och är ”singel”

      Jag har följt samhällsdebatten sedan åtminstone eu valet och har sett att det är något som inte stämmer att inte alla som jobbar med t ex politik vill att alla i samhället ska ha det drägligt och att det är odemokratiska krafter som styr. Kanske att man kan sammanfatta dessa krafter som ”kapitalistiska” eller ”orättfärdiga”. Kapitalistiska och vissa andra ord kan uppfattas som vänsterretorik och ( kommunism ) efter att man nästan bara kan höra kapitalistisk retorik i ”kapitalistisk” media ( cirka 95% bland all media i Sverige gissar jag ) .

      Samhället behöver att alla som kan är med och drar samhället i rätt riktning och att de goda krafterna håller agendan. Det är bra att fredligt och positivt verka mot sådant som rasism och även arbeta på flera varianter som att hindra orättfärdiga samhällssituationer eller att titta noga vad som kan öka rasism. Alltså att förstå och sen förebygga samhällsproblemen. Kanske att de orättfärdiga kan syssla med positiva saker som inte stör någon.

    • #172

      Emma I
      Keymaster

      Tack för era presentationer – jättekul att läsa! Jag ser verkligen fram emot att gå in i kursens teman tillsammans med er.

      Jag är alltså kursledare tillsammans med Anna och som hon skrev ovan finns en lite längre presentation av oss här.

      Just nu gläds jag åt att min debut som biodlare blev lyckad och jag njuter av nyslungad honung. Jag bor i ett högt hyreshus i Malmö och tillsammans med 10 grannar har vi testat att ha några bikupor på taket…och bina verkar klara av höjden bra. 🙂

      Jag lägger just nu också endel tid på att planera ett kommande gemensamt bostadshus som jag och några vänner är på gång att köpa, renovera och omvandla till kollektivhus. Det är en otroligt rolig och lärorik process att försöka förstå sig på allt ifrån byggregler, planritningar och budget till att samsas kring vision och hur vi vill ha det tillsammans.

      Jag kommer att vara med i kursen fram tom november, därefter går jag in i föräldraledighet. Det är mitt första barn och jag ser fram emot allt lärande det kommer innebära!

    • #173

      Olof M
      Deltagare

      Hej och ursäkta en sen presentation!

      Jag heter Olof och är 29 år. Jag har växt upp och mestadels bott i Lund men har nu flyttat till Växjö för att läsa masterprogrammet i statsvetenskap på Linnéuniversitetet. Förutom statsvetenskap så har jag också läst mycket filosofi.

      Anledningen till att jag fastnade för den Glokala tankesmedjan tror jag är främst två. Dels så är jag mycket intresserad av att diskutera politiska idéer med andra och jag hoppas få den möjligheten här. Dels så har jag väldigt liten erfarenhet av politiskt engagemang samtidigt som jag har nått en punkt i mitt liv där jag vill engagera mig mer. Jag hoppas få möjlighet att ta del av andras erfarenheter samt eventuellt kunna knyta kontaktnät inför framtiden som kan leda till någonting konkret.

      Politiskt har jag som sagt inte engagerat mig i någonting tidigare. Jag har deltagit på enstaka demonstrationer, varit på föreläsningar, diskuterat med kompisar. Men aldrig hittat en rörelse jag fullt ut kan ställa mig bakom. Men under Syrizas korta konflikt med EU fick jag upp ögonen för bland annat Yanis Varoufakis och började följa honom mer aktivt. När han (tillsammans med flera andra) med andra våren 2016 bildade DiEM25 (https://diem25.org/) kände jag för första gången att jag hade hittat en rörelse ”för mig”. Rörelsen har sedan dess fortsatt växa och jag hoppas kunna engagera mig för att sprida den i Sverige även om jag inte riktigt vet hur än.

      • Det här svaret redigerades för 6 år, 7 månader sedan av Olof M.
    • #190

      Farida A
      Deltagare

      Hej!

      Farida heter jag, och är nyexaminerad journalist.

      Anledningen till att jag sökte till Glokala Tankesmedjan är för att innehållet lockade mig.

      Alltså, litteratur och diskurser. Att vara insatt i olika ämnen och följa diskussioner är viktigt inom journalistyrket, anser jag.

      För övrigt så tycker jag också att det är intressant att läsa hur andra resonerar kring debatter och diverse fenomen.

      Jag tror att jag kommer få en ökad förståelse för andra resonemang, men även att jag förhoppningsvis ser en utveckling i mina egna tankebanor.

      Snart är det valår och jag är nyfiken på hur folk känner inför det. Andra ämnen som också känns extra aktuella är asylrätten och klimathoten!

      Allt gott,

      Farida A.H

       

       

       

       

       

       

       

       

       

    • #211

      Ida L
      Deltagare

      Jag heter Ida Lundin, är 21 år gammal och bor i Norrköping. Jag lever mycket med ett helhetstänk i bakhuvudet. Allt vi gör, säger och tänker påverkar oss och i längden vår omvärld. Några grundstenar är för mitt välmående är naturen, dans, yoga, matlagning, mänsklig kontakt och skapande. Jag är även intresserad av naturlig hudvård, veganism och inredning.

      Jag har under ett års tid varit sjukskriven i olika utsträckning på grund av depression och PTSD till följd av psykisk misshandel. Under min rehabilitering har prio ett varit att fokusera på mig själv och vad jag vill i livet. Jag har studerat skrivande, bildberättande, foto och afrikansk litteratur på folkhögskola under förra läsåret.

      Skälet till att jag ansluter till kursen lite senare än er andra är att min plan var att studera teater på heltid. Jag märkte fort att det var ett för stort steg att ta i min återhämtning.

      Jag vill fortsätta satsa på mig själv och ägna min tid åt något som känns värdefullt. Så länge jag kan minnas har jag alltid haft ett intresse för omvärlden och hur människan fungerar som individ, i grupp och i samhället. Jag vill bredda mitt perspektiv, fördjupa mina kunskaper och vidareutveckla min analysförmåga.

      Jag brinner för allas rätt till ett värdigt liv utan förtryck. Varje dag strävar jag efter att vara en bättre medmänniska. Jag försöker vara medveten om hur mina tankar, värderingar, yttranden och ageranden påverkar andra. Jag ifrågasätter och reflekterar över mig själv och den plats jag har i samhället och vad jag kan göra, små och stora saker, som kan bidra till en bättre värld. Jag har en drivkraft att hjälpa människor som jag vill förvalta väl.

      Med tanke på min bakgrund har jag ett särskilt intresse för feminism och vill jobba aktivt mot en verklighet där ingen utsätts för våld i hemmet. Vad leder en människa till att dagligen bryta ner sin livspartner känslomässigt, verbalt och fysiskt? Jag vill förstå vad det är som gör att vi lever i ett samhälle där detta får förekomma, där omgivningen verkar blunda och tro mer på den utåt sett charmiga mannen snarare än den allt mer tillknäppta partnern som lägger skulden på sig själv. Misshandel i hemmet pågår ofta under en längre period och går det tillräckligt långt kan det skörda liv. Jag vill lära mig mer om detta för att kunna motverka det.

    • #335

      Åsa O
      Deltagare

      Jag heter Åsa och är 31 år gammal, bor utanför Malmö i ett hus tillsammans med min man och två barn. Jag är föräldraledig sedan en tid tillbaka och kommer även att vara det under tiden jag deltar i Tankesmedjan. Har mestadels arbetat inom vård och omsorg sedan jag var 18 år men har även bl.a jobbat som projektledare för ABF .

      Anledningen till att jag valt att delta i Tankesmedjan är att jag tidigare varit väldigt engagerad i diverse projekt och politiska frågor men har delvis pga barn och familj haft en lång paus och känner att jag vill hitta tillbaka till mitt engagemang genom diskussion och input med andra.

      Jag har bl.a varit aktiv inom Ship to Gaza, Solidaritet med EU-Migranter, Musiker mot Rasism, Kontrapunkt, Vänsterpartiet…

      Det jag brinner för och som jag känner att jag vill fokusera på i framtiden är ett helhetsperspektiv och orsakerna till många av de samhällsproblem vi ser idag. Samt hur en jobbar med att ena diverse politiska grupper/partier osv samt hur dessa trotts olikheter ska kunna enas i frågor som är viktiga för alla och på så vis få en större makt att påverka.

       

    • #338

      Idun W
      Deltagare

      Idun heter jag, jag är 29 år och bor i centrala Malmö med min familj som består av tre döttrar och sambo.
      Är i skrivande stund föräldraledig (arbetar annars på HVB) men kommer fortsätta att vara hemma med dottern ett tag framöver. Känner dock att jag vill utmanas lite och ta fram min brinnande och engagerande sida igen (lätt att tappa den bland blöjbyten och vardagen).
      Därför blev jag mycket glad när jag hittade denna kursen då jag tror att den kan hjälpa mig att komma igång igen.
      Jag hoppas att få möjlighet att utbyta tankar och idéer och komma i kontakt med likasinnade, det är otroligt viktigt!
      Jag älskar att djupdyka i intressanta ämnen och känner att jag vill lära mig ännu mer.

      Jag har en kandidat i genusvetenskap och är feminist ut i fingerspetsarna.
      Det är ett ämne som alltid legat mig varmt om hjärtat och min studietid var så otroligt givande för mig. Jag är glad att jag valde min utbildning efter hjärta och inte efter hjärna.
      Har alltid varit samhällsengagerad och intresserad av människor.
      Jag har varit aktiv i många olika föreningar under min studietid och bland annat startade jag upp Malmö högskolans feministiska förening.
      Jag gillar också att skriva och försöker roa mig med det när tid finnes.

      Det ska bli kul att komma igång och att få roa mig med något som jag tror kommer ge mig mycket, både känslomässigt och tankemässigt!

Visar 14 svarstrådar
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.