Nikki Nilsson

Du behöver logga in för att kunna skriva något på denna användares vägg.

 • Jag skrev tidigare ett inlägg om att jag under AGERA!-temat skulle göra en insamling till förmån för den svenska organisationen Min Stora Dag. Som anställd på Astrid Lindgrens Värld får jag tio inträdes […]

 • Mitt AGERA-projekt innebär att starta en insamling till förmån för Min Stora Dag, en svensk organisation som förverkligar önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser. På lördag kommer jag […]

 • Reaktionerna när menskoppen kommer på tal är tudelade. Antingen hörs det entusiastiska ”Jag älskar den!” eller så rynkas näsan i kombination med ett ”Usch, vad äckligt!”.

  Menskopp är ett mensskydd som fa […]

  • Kul Nikki! Har du skickat in den som insändare till någon tidning? Gör det annars.

  • Bra att du skriver om menskoppen! Allt som handlar om mens har verkligen blivit tabu, men de sista åren har ju en stor förändring skett genom serieböcker, teater och mens och ökad medvetenhet om just tabun, skammen och att mens anses som äckligt. Det är glädjande, och jag hoppas att vi som har mens fortsätter uppmuntra varandra att prata om det som den naturliga grej det faktiskt är, snarare än att försöka dölja det och kalla det för tjejgrej och lingonvecka. Menskopp är förresten toppen, jag är jättenöjd att jag skaffat en!

  • Yeah! Jag har använt menskopp i över 7 år och blir lika nöjd varje månad över det smidiga, bekväma, fräscha, praktiska och miljövänliga med den. Och ja – låt oss prata mer om mens.

   För några år sen såg jag en dokumentär om mens, pms, historia mm, som jag verkligen gillade och rekommenderar alla, med eller utan mens, att se: ”The moon inside you”. (Trailer: https://youtu.be/HkCYdRAYdzQ. Hela filmen finns även att hitta på youtube).

   Jättekul att DN tar in din insändare, suveränt! Vet du när? Glöm inte att lägga en länk här också så kan vi följa om det blir någon debatt.

   • Har precis börjat använda menskopp själv och är så klart, precis som du, supernöjd med alla fördelar. Har tänkt skaffa en i flera år och till sist undrade en vän till mig vad jag väntade på egentligen, haha.
    Tack för tipset på ”The moon inside you”, ska definitivt se den.
    Det är superkul! Tror att det blir nästa vecka:) Fick ett mejl från sydsvenskan också om att de preliminärt hade bestämt att publicera den. Vilken respons!

  • Hej!
   Tack så mycket. Är roligt att den fått så stor spridning, nästan 900 enligt sydsvenskans hemsida 😀
   Jag lägger till menskopp.se som källa i inlägget också!

 • För mig började mitt intresse kring miljöfrågor på riktigt våren 2013. Jag bodde då som inneboende hos en familj som jag definitivt skulle kalla medveten. De sorterar, äter gärna vegetariskt, handlar eko och […]

  • Tack Nikki, det är intressant att läsa din resa från flextitarian till vegetarian och tillslut nästan vegan. Det är så de flesta kommer dit. Köttet blir mindre och mindre attraktivt. Jag har varit ”flexitarian” länge, för jag har tyckt att det varit svårt att tacka nej när jag blivit bjuden och jag har inte velat vara till besvär Jag har dessutom inte varit fullt medveten om hur allvarlig utfiskningen är eller djurindustrins påverkan på klimatet. Min främsta anledning var djurens lidande. Det enda kött som jag absolut inte klarat av att äta är fläskkött. Idag köper jag nästan aldrig hem kött, och skulle det hända någon gång så är det kravmärkt och svenskt. Fisk har jag köpt hem ungefär en gång i veckan.
   När jag såg Cowspiracy insåg jag att jag måste gå längre. Det är inte rimligt att mitt ätande ska bidra till så mycket klimatpåverkan och utfiskning av havet så jag började med att äta vegansk sushi när jag gick på sushi-restaurant och det var jättegott. Nu tänker jag på klimatet nästan hela tiden i förhållande till mat.
   Jag har svårt att följa mina ideal slaviskt så jag slår inte på mig om jag någon gång äter kött eller fisk men filmen har verkligen förändrat mitt sätt att se på mat. det svåraste att avstå ifrån är smör och grädde. Det har jag inte slutat med men däremot har jag bytt ut mjölken mot havremjölk. Jag tycker att det är svårt med bönderna. De har det redan jättesvårt att klara sig. Jag tycker att de borde få statlig hjälp att gå över till odling av havre eller andra grödor och att det småskaliga mejerier och köttbönder skulle få stöd att kunna vara kvar om djuren fick gå ute. Men absolut inte djurfabrikerna. Men det är en utopi som jag har svårt att tro kommer att bli verklighet.

 • Nikki Nilsson postade en uppdatering 8 år, 8 månader sedan

  @anna_b Hej Anna!
  Ska du med till mänskliga rättighetsdagarna i Göteborg? Tänkte att det hade varit trevligt, och lite tryggare, att ta tåget tillsammans med någon. Så kan man leta sig dit tillsammans 🙂
  //Nikki

 • Hej!

  Jag bor i Trelleborg och pluggar på Malmö högskola. Tycker också om att plugga i grupp och ses jättegärna!

  Vi ses nästa helg 🙂