Avslutning, utvärdering & framtid

TACK!

TACK alla tankesmeder på kursen som jobbat er igenom såå många teman, delat med er av en massa tankar och inte minst – agerat! Vi har lärt oss massor av att ta del av era reflektioner, kommentarer och frågeställningar. Och vi antar att ni också fått med er många insikter och kunskaper, genom att läsa litteraturen och interagera med andra deltagare på kursen. Det ni ägnat er åt är viktigt. Ur ett folkbildningsperspektiv är det ni gjort mycket betydelsefullt. Bildning skulle man också kunna säga, är demokratins och medborgarskapets viktiga redskap.

Vi hoppas att ni kommer att fortsätta tänka, diskutera och formulera er kring frågor som rör rättvisa, det politiska, det solidariska och annat som är av betydelse för organisering av vårt moderna samhälle. Eller varför inte säga omställning av samhället så att det passar människorna som bor där.

Att vara påläst, formulera tankar kring de ämnen som vi på tankesmedjan berört och dela dem med andra är att ta ett politiskt och demokratiskt ansvar. Genom att nu ta steget ut ur kursen och texterna, i riktning mot grupper, organisationer eller partier med nya kunskaper, insikter och inte minst visioner är att ta ansvar för förändring. Låt oss ses i framtiden i verksamheter och rörelser, låt oss ta ett gemensamt ansvar!

Uppgifter för avslutningsveckanGLOKALA_LOGO_GREEN2

-> fyll i den anonyma utvärderingen för kursen. Det är väldigt viktigt och värdefullt för oss att få input på hur du upplevt kursen så att vi kan utveckla och göra kursen bättre i framtiden.

-> svara på dessa frågor i ett inlägg på denna sida:
– Vilka erfarenheter tar du med dig från kursen?
– Hur tänker du om ditt fortsatta engagemang?

Gör din röst hörd!

Fortsätt skriva och göra din röst hörd! Abigail Sykes på Landets Fria Tidning, som ni känner igen från temat om Medborgarjournalistik, tar gärna emot era texter och hjälper er att redigera för att få dem publicerade. Skriv till henne på abigail.sykes@friatidningar.se.

Låt världen ta del av dig!

Vi hoppas att ni har fått med er många användbara insikter, reflektioner och verktyg från kursen. Många är sätten att göra sin röst hörd och påverka sin omgivning. Ett av de mest kraftfulla verktygen bär vi alla med oss – förmågan att se och känna för andra. Amnestys video visar kraften i detta.

Stort varmt tack för detta år!
Anna & Emma

8 thoughts on “Avslutning, utvärdering & framtid

 1. Emmy Rommedahl

  TACK! Jag sökte till den här kursen för att få samtala med kloka människor mode saker jag tycker är allra viktigast! tt få nya tankar, få utveckla mina egna och se nya synvinklar och det är precis det jag har fått! Tack alla ni intelligenta människor där ute som har ett så bra engagemang! Det har varit en sådan härlig inspiration för mig att få möta er här!

  Special shout-out till den fantastiska litteraturen och kursmaterialet! Tycker verkligen att det varit genomtänkt och lärorikt, tack!

  De olika ämnena vi har gått igenom har alla varit väldigt intressanta och lärorika men tror framför allt att jag i livet kommer ha med mig de saker jag lärde mig i det senaste avsnittet av NVC. Kände verkligen att det är något jag vill applicera i mitt liv och i mina möten med människor.

  Mitt engagemang kommer framför allt ligga i mi NGO men ska snart hem till Sverige för att börja läsa till psykolog och hoppas senare med den utbildningen kunna engagera mig än mer för en bättre värld.

  Tack!

 2. Profilbild på William PakarinenWilliam Pakarinen

  – Vilka erfarenheter tar du med dig från kursen?

  Jag tar med mig väldigt mycket ny kunskap, och en vetskap om att jag är ”på rätt väg” politiskt. Jag har alltid varit intresserad av politik men denna kurs har bara stärkt mina övertygelser om att det eventuellt skulle kunna vara ett karriärval också.

  – Hur tänker du om ditt fortsatta engagemang?

  Framförallt så kommer jag att öka engagemanget på sociala medier men även gå med och engagera mig lokalpolitiskt. Politik är viktigt och det är så många myter och åsikter som behöver motargumenteras. Nånstans i mitten hittar vi var det verkliga problemet ligger, och det är lite dit jag vill åt.

  1. Profilbild på Emma IEmma I Författare

   Åh va kul att höra att du vill engagera dig i politiken William! Tänk va du kan bidra där med dina samtalsskills.

   Lycka till med det och annat du tar dig för framöver!

   /Emma

 3. Profilbild på Tanja NannarelliTanja Nannarelli

  Jag tycker att jag tar med mig otroligt mycket från kursen och jag passar på att tacka alla kurskamrater vars deltagande har varit en otroligt viktig del ja oumbärlig i mitt lärande. Viktiga lärdomar från kursen för mig utöver själva kursen som har varit otroligt stimulerande är följande är vikten av att vara närvarande i vad jag gör och att jag lever mitt närvarande på ett bra sätt, vikten av att vara en del i ett större nätverk och sammanhang för själva projektet med det sociala rummet -.att vara i relation med ”omvärlden” och stämma av med mig själv kontinuerligt och konstant för hur mitt engagemang känns. Det känns viktigt att mitt engagemang och initiativ som jag stödjer och är aktiv i, att få in det i helhetsperspektivet som jag vill jobba för där alla bitar i mitt liv känns mer naturliga och i harmoni med varandra, balansen och harmonin mellan ”doing” och ”being” oavsett vad jag gör och var jag är. Tack för allt till alla:)

 4. Profilbild på Emma IEmma I Författare

  Kul att du känner att du tar med dig mycket från kursen Tanja! Värdefulla reflektioner du tar upp här.

  Stort lycka till framöver!

  /Emma

 5. Profilbild på Tomas BrännmarkTomas Brännmark

  – Vilka erfarenheter tar du med dig från kursen?
  Det kanske allra viktigaste jag tar med mig är värdet i att mötas, lyssna och diskutera. Att det i sig nästan är en form av världsförändrande handling. Så mycket brusar och låter högt överallt och färdiga åsikter paketeras och lajkas, att mitt i det här sätta sig ner och läsa och reflektera öppet och ärligt har givit otroligt mycket.

  – Hur tänker du om ditt fortsatta engagemang?
  Svårt att säga, men jag hoppas på att jag ska börja avsätta lite tid för någon form av engagemang. Som jag nämnde i temat AGERA så lutar jag åt att volontära på Mind…

Kommentera