Evelin Gyllenram

Du behöver logga in för att kunna skriva något på denna användares vägg.

 • Evelin Gyllenram postade en uppdatering 8 år, 4 månader sedan

  Den här texten blev inte skriven enligt mallen för hur en insändare eller en debattartikel ska vara utformad. Det är mycket jag i den här texten. Jag skulle egentligen skriva en insändare med det här är vad som istället råkade bli! Ett blogginlägg helt enkelt.

  VILL MASSMEDIA GÖRA OSS TILL ATEISTER?
  Jag tänkte att jag skulle göra en insändare om…[Läs mer]

  Den här texten blev inte skriven enligt mallen för hur en insändare eller en debattartikel ska va
  • Vilken fin och viktig text du har skrivit;) Det känns att det är en angelägen fråga för dig som du har reflekterat kring en hel del. Jag ska läsa artikeln som du nämner och även kolla in boken. För mig handlar det andliga/spirituella om att vårda och odla ens inre, ens mänsklighet som växer, sprider sig och korsar sin väg med andra.

 • Snabbaste sättet till omställning?
  Jag tror att människor med positiva visioner som går samman kan skapa vad som helt. Omställning. Hållbara alternativa samhällen.
  Finns det vilja, vision och kreati […]

  • Tack Evelin för din blogg. Den gav mig mycket att tänka på. Jag har ännu inte sett cowspiracy, men jag måste se den nu. Jag som har gått och varit förbannad på bilarna och flygplanen men missat denna viktiga pusselbit. Jag har vetat att köttindustrin har stor påverkan på klimatet men inte såhär stor. Jag har länge ätit kött ytterst sällan. Fisk, oftare. Nu känner jag att det är dags att ta klivet in i vegetarianismen.
   Om köttindustrin har så stor påverkan så har jag inte rätt att äta det. Men det tar emot; särskilt att skippa smör och glass.

  • Och än en gång tvingas jag att tänka igen och tänka om. Tack Evelina för att du öppnar mina ögon. Det är ju helt sjuka siffror! Precis som du säger så även ifall osten är god så är eftersmaken det desto mindre. Känner precis som Anna att jag måste se Cowspiracy. Tror att det för många är svårt att sluta helt med kött, smör, ost osv, men tänker många gånger att om vi alla skulle göra något vilket skillnad bara det skulle kunna bidra med. Att köttet inte blir middagen utan bara en smaksättning, att ha några vegetariska dagar i veckan osv. När man tittar på de siffrorna du talar om blir i alla fall jag helt skakad. Och ganska förfärad över att vi ändå lever som vi gör. Tror du att det någonstans i världen är på gång med någon typ av reglering för vad vi stoppar i oss? Finns det något land som nationellt tagit ansvar för vad vi äter? Som infört vegetariska dagar etc, vet att det finns skolor som gör det men vet du om det någonstans finns något område/land som tagit det här på det allvar det borde tas på?

   Väldigt intressant och omskakande.. det här får jag tänka på, och förändra mig själv !

   • Hej Emmy!
    Vill tipsa om boken Äta kött om du är sugen på att grotta ner dig lite mer i köttindustrin och dess påverkan.
    Jag tror att det kommer att behövas politiska beslut, i form av t.ex. lagar kring gödningsmedel vid odling, för att det ska kunna ske en förändring på ett större plan. Men jag tror också att det skulle vara svårt för partierna att få folk att rösta för olika typer av begränsningar som rör vad vi äter.