MR-dagarna Tillsammans mot rasism

Hej och välkomna till MR-dagarna!

Den 9-10 november ses vi med Glokala tankesmedjan och deltar på Mänskliga Rättighetsdagarna 2015 i Göteborg. Temat för dagarna är i år ”Tillsammans mot rasism”. Se hela programmet här!  Titta gärna igenom programmet och tänk vad just du vill gå på.

MR-dagarna är Sveriges största branchmöte för Mänskliga rättigheter och samlar många av de människor som jobbar aktivt, både idéellt och proffesionellt, med mänskliga rättigheter i en svensk kontext. Det brukar också alltid vara en del spännande internationella gäster, i år deltar bland annat den sydafrikanska domaren Navi Pillay, FN:s tidigare högkommissarie för mänskliga rättigheter.

 

PROGRAM

Måndag 9 nov
9.00-9.30 Vi möts 9.00 på Svenska mässan, innanför entrén, måndagen den 9 nov. Där kommer ni får era entrébiljetter, vi säger hej till varandra och kollar av vad vi ska gå på under förmiddagen.

9.30-12.00 Förmiddagsseminarier

12.00 -13.00 Ses vi allihop för gemensam lunch.

13.00-17.30 Eftermiddagsseminarier

17.30 De som vill käkar middag ihop.

Tisdag 10 nov

8.30 Gemensam samling & reflektion över gårdagen

9.00- 12.00 Förmiddagsseminarier

12.00-13.00 Gemensam lunch

13.00-16.00 Eftermiddagsseminarier

16.00-16.30 Gemensam avslutning med alla deltagare på Glokala Tankesmedjan och hej då

16.30-17.30 Avslutning på MR-dagarna (frivilligt för de som vill delta)

 

PRAKTISK INFORMATION

Det gemensamma boendet
Några av oss kommer att bo på Stigbergslidens vandrarhem (För mer information om boendet tryck på länken.) Här nedan hittar du instruktioner om hur du tar dig till vandrarhemmet. Jag har också mailat er separat kring detta. Har du inte fått mailet, eller har andra frågor om boendet) så hör av dig till mig: anna.a@glokala.se

Med bil
Kör mot centrum. Följ skyltar mot Fredrikshamn E45. Välj avfarten vid Fiskhamnsmotet mot Stenaterminalen och kör mot Majorna. Sväng vänster vid första ljussignalen på Djurgårdsgatan in på Karl Johansgatan. Fortsätt uppför backen tills gatan byter namn till Stigbergsliden. Vi finns på nummer 10. Reseplanerare på ViaMichelin.
Gott om parkeringsmöjligheter på allmänna P-platser, från 5:-/tim. Vandrarhemmet har ingen egen parkering.

Kommunalt
Tag spårvagn nummer 3, 9 eller 11 till ”Stigbergstorget”. Resan tar 10 min från Centralstationen, Centrum och Avenyn. För mer information om avgångar gå in på www.vasttrafik.se

Med flyg
Tag flygbussen till centralstationen/Nils Ericssonterminalen och därifrån spårvagn 3, 9 eller 11 till ”Stigbergstorget”.

Reseersättning

Du bokar din egen resa, och kan få reseersättning på max 750 sek, mot att du skickar in dina biljetter till skolan i efterhand.