Insamling till förmån för Min Stora Dag

Jag skrev tidigare ett inlägg om att jag under AGERA!-temat skulle göra en insamling till förmån för den svenska organisationen Min Stora Dag. Som anställd på Astrid Lindgrens Värld får jag tio inträdesbiljetter att dela med mig av till nära och kära men jag ville göra något mer av de biljetterna och det var så tanken på en insamling föddes. Allt gick därefter väldigt fort och bara några dagar senare hade jag startat en insamlingssida genom Min Stora Dag där pengar kunde skänkas via en länk. Texten på insamlingssidan ser ni här:

”Har jag lyckats förgylla en enda dyster barndom så är jag nöjd”
Den Astrid Lindgren som jag under min uppväxt mött genom sagornas värld var en klok kvinna vars hjärta slog hårt för barns välbefinnande och rättigheter. Att få möjlighet att leka, fantisera och drömma är viktigt för alla barn men ibland kan en sådan möjlighet betyda mer än det går att föreställa sig! 

Mitt kusinbarn föddes med en rad både synliga och osynliga sjukdomar som på olika sätt påverkar funktionsförmågan. Sjukhusbesöken har varit många och att få feber kan fortfarande resultera i en flera dagar lång vistelse på sjukhus. Trots dessa omständigheter är mitt kusinbarn ett av de gladaste och mest talangfulla barn jag känner. Musiken är det absolut största intresset och förra året gick en dröm i uppfyllelse! Den svenska organisationen Min Stora Dag bjöd på ett fantastiskt möte med favoritartisten! 

Min Stora Dag, som förverkligar önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser, kan verkligen sägas ha förgyllt ett barns barndom! Denna insamling är till för att hjälpa dem att förgylla ännu fler. Den 7/5 sjunger jag och Skurups gospelkör in våren och samtidigt får publiken möjlighet att skänka pengar till Min Stora Dag. (Insamlingen pågår dock via denna länken mellan 2/5-31/5 så det går bra att skänka även om man inte kommer på konserten!) 

”Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi.” (Astrid Lindgren)
Och jag tror att vi tillsammans kan hjälpas åt att få flera drömmar att slå in!

Via insamlingssidan samlades 2600 kr in, och dessa hamnade automatiskt hos Min Stora Värld. Under gospelkonserten som var den andra insamlingsvägen samlades det också in pengar och samtidigt lottades även 4 av mina inträdesbiljetter ut bland de som skänkte pengar till Min Stora Dag. För att göra reklam för detta satte vi upp den affisch som ni ser här i inlägget samt gjorde en inbjudan till konserten på Facebook där vi även spred länken till insamlingssidan. Under konserten fick vi in 2779 kr och de pengarna sattes över till Min Stora Dag via Skurups Församling. Sammanlagt slutade insamlingen alltså på 5379 kr! Superkul tycker jag! Biljetterna vann en i kören som hade precis fyra barnbarn vars sommarlov hon kunde förgylla 🙂

Insamlingen togs emot mycket positivt och de andra körmedlemmarna tyckte att konserten blev extra rolig när den fick ett bra ändamål. Utlottningen av biljetterna till Astrid Lindgrens Värld blev dessutom ett spännande moment under konserten. Uppskattat var också att mitt kusinbarn satt i publiken under konserten och blev intervjuad om sin upplevelse av Min Stora Dag! Även Astrid Lindgrens Världs VD tyckte att idén var bra och var väldigt intresserad av hur insamlingen gick och gladdes åt slutresultatet.

One thought on “Insamling till förmån för Min Stora Dag

Kommentera