Byt bank!

Med anledning av Panama-avslöjandet, vill vi rekommendera ett besök på nätverket Besök en banks hemsida. Panama-dokumenten avslöjar att presidenter, diktatorer, överklassen och knarkmaffian gömmer enorma summor i skatteparadis. Spåren leder också till Sverige. Historiens största läcka avslöjar skatteflykten. Nordea har också hamnat i riktigt blåsväder, efter att det avslöjats att de hjälpt till med aktiv skatteplanering åt eliten i Sverige, för att de skulle slippa betala skatt här hemma. Troligtvis är det bara toppen på ett isberg och andra banker kan också vara involverade.

Uppdrag granskning har gjort två riktigt bra dokumentärer om skatteflykten. Du hittar dem här och här!

Vi vill också tipsa om den här översiktsbilden om du är sugen på ett bankbyte.

Lycka till!

byt_bank_schemat_2015-11-20

 

Kommentera