Det var ett väldigt intressant diskussionsblock, som jag känner kombinerar alla aspekter av människans liv på jorden. Som ja, mest ur människans synpunkt nu när ett eventuellt kaos hotar oss, tvingas vi utvecklas och se andra perspektiv även, men om det inte varit kaos hade människan fortsatt leva egoistisk förmodar jag. 9 economics of happiness påminner en hel del om långa dokumentärfilmen jag och min fästmö Evelin gör i Asien och Sverige, kolla mer på www.makechange-media.com för att läsa mer och stötta projektet.

Hur som helst tycker jag att det är viktigt att inse hur mycket media skapar behovet av att vi tror att vi behöver allt som globaliseringen vill sälja till oss. För om vi förstår detta, förstår vi att det inte behövs, internationell styrning eller kontroll. Och som filmen Transition 2 säger, kan man börja lokalt, eller vara helt självförsörjande lokalt. Vi behöver inte stora makter eller stora ledare. Vi behöver lita och tro på oss själva!

Själv växte jag upp i en asiatisk naturtradition naturen och kosten som läkning, andning, akupunktur och övrig enhetlig filosofi om att allt liv hänger ihop. När vi hjälper och vårdar vilket annat liv som helst hjälper vi oss själva. Både kroppsligt, själsigt, materiellt och jordligt är vi ett vilket innebär att minsta skada som jag gör i tankar eller handlingar skadar andra och den universella  ”själen” och ”moder jord”. Därför har det också varit svårt för mig att leva i mediasamhället under 28 år. Men nu känns det bättre när jag inte längre behöver vara en del av det längre, jag har lämnat det. Man kan ju tänka sig att en person och dess egna livsstil inte gör stor skillnad. Men jag mår bättre i kropp och själ, jag tar inga liv genom kosten, äter organiskt, och änvänder naturmaterial så gott jag kan, hälsan har förbättrats, och på köpet har väldigt många till mig och min fästmö börjat anamma vår livvstil även.

Så jag tror att vi måste börja med oss själva om det ska hålla i längden. Som i transition 2.0, handlar det om självmedvetenhet och mognad. Världens ledare har det inte. Men vi måste ha det, i oss själva.

Kolla gärna info om min och min fästmös Evelin  internationella dokumentärfilm Joy of Living, (producerad av Film i Västerbotten) som handlar om ekologisk odling och mat, olika vägar till hälsa, vegansk forskning och vetenskap och om hjärtats och själens kraft och koppling till allt liv. www.makechange-media.com

Nicolas Pettersson

love-all-life

Kommentera